Ruža – kraljica cveća

Jednostavna i elegantna, ruža je cvet koji svaku priliku može učiniti posebnom. Iako na sebi ima trnje, ona je ipak oličenje nežnosti i krhkosti.

Ruža datira iz davnina i simbol je lepote i ljubavi, pa je sasvim jasno da onome kome poklanjamo ružu, zapravo pokazujemo privrženost na najlepši način. Osim toga, smatra se da se određenom bojom ruža šalju nedvosmislene poruke, i to:

– crvena ruža je simbol ljubavi; njom se iskazuju iskrena osećanja i strast;

– bela ruža se vezuje za čednost i iskrenost; poklanja se osobi koja Vam budi nežna osećanja;

žuta ruža predstavlja ljubomoru;

– roze ruža reflektuje nežnost i eleganciju; ona se poklanja nekome kome ste posebno zahvalni i koga mnogo cenite;

– narandžasta ruža ukazuje na veselo raspoloženje i prijateljstvo; nju poklanjamo dragim prijateljicama;

– ljubičasta ruža o očaranosti nekom osobom, o ljubavi na prvi pogled;

– plava, crna i zlatna ruža ne postoje u prirodi; one su nastale kao rezultat maštovitosti odgajivača i želje da se stvori nešto novo i drugačije. Ove ruže označavaju nešto nedostižno i nemoguće, ekstravagantno i ekscentrično, a poklanjaju se osobama koje smatrate jedinstvenim i avangardnim;

Box sa crvenim ružama i jednom zlatnom

U ponudi cvećare Royal ružu možemo videti svuda: ona se nalazi u bidermajeru, buketima, aranžminima „101 ruža“, u korpi ili cvetnoj kutiji (flower box). Onome koji dobija aranžman od ruža, ovaj poklon će sigurno izmamiti osmeh i radost, jer će iz mirisnih ružinih latica pročitati ljubav, pažnju i nežnost. Ulepšajte svaku priliku i veselje ovim cvetom koji ima sve boje ovog sveta! Ruže će cvetati u svoj svojoj raskošnoj lepoti samo za Vas!

P.S. I da ne zaboravimo ratluk ili slatko od ruža! A tek sok od ružinih latica!